SeaBird of Norway – Qanik

kr. 13.995,00kr. 22.995,00

SeaBird of Norway – Quanik. En grønlandsperle af de sjældne! En flot grønlandskajak med virkelig fine linjer og detaljer. Dette er en kajak for den kræsne roer, som ønsker en rooplevelse af de sjældne. Qanik er en lang og slank kajak, som har ekstremt gode søegenskaber. Den ligger lavt i vandet og er meget let at rulle. Kajakken anbefales til erfarne roere, men udfordrer også begyndere, som ønsker at udvikle færdighederne til et nyt niveau.

NB! Kajakkerne er pt. ikke på lager, men kan skaffes med en leveringstid på 4-6 uger.

Varenummer (SKU): N/A Kategorier: , Tags: , , ,

Beskrivelse

SeaBird of Norway – Qanik

En grønlandsperle af de sjældne! Seabird of Norway – Qanik er en flot grønlandskajak med virkelig fine linjer og detaljer. Dette er en kajak for den kræsne, som ønsker en havkajak, som giver en rooplevelse af de sjældne. Qanik er en lang og slank kajak, som har ekstremt gode søegenskaber. Den ligger lavt i vandet og er meget let at rulle. Kajakken anbefales til erfarne roere, men udfordrer også nybegyndere, som ønsker at udvikle færdighederne til et nyt niveau.

Designer: Björn Thomasson
Produktudvikler: Len Ystmark
Materiale: Komposit

Inspirationen

I 1959 byggede Emanuelle Koreliuss en kajak til en englænder i Grønland – den nu berømte Illorsuit-kajak. Tilbage i England blev der produceret flere kajakker inspireret af denne, blandt dem Anas Acuta og Nordkapp. Qanik er Bjørn Thomassons version af den legendariske Illorsuit-kajak. Du kan især se ligheden i de smukke og harmoniske linjer. Skroget og hydrodynamikken derimod, er moderne og tilpasset livet i dag, i modsætning til Illorsuit-kajakken, som var skabt til sælfangst i arktiske farvande for 60 år siden.

Specifikationerne

SeaBird of Norway – Qanik har en utrolig manøvreringsevne – det buede ror og kanterne (giver en imponerende sidestabilitet) gør, at kajakken næsten kan rotere i sin fulde længde. Qanik er meget hurtigere end Illorsuit. I Grønland er fart ikke lige så vigtig som stilhed, du skal ikke ro om kap med dyrene i havet, men snige dig lydløst ind på dem. Med højt dæk er Qanik tør selv under barske forhold, den har god plads til det, du ønsker at tage med dig af udstyr for weekenden eller ugesture. Det er en tryg kajak, som giver bløde bevægelser og som holder roeren tør selv under barske vejrforhold. Den accelererer hurtigt og er let at kontrollere i bølger. Til trods for manøvrebarheden går den derhen, hvor du peger, når farten øges.  Det kan lyde som en selvmodsigelse, men det er muligt at designe en kajak, som gør begge dele – nemlig Qanik.

Qanik er designet af Bjørn Thomasson, en af verdens bedste kajakdesignere.

Se producentens website HER
Se andre kajakker fra SeaBird HER

Direkte fra egen fabrik. 5 års fabriksgaranti!

Længde 546 cm
Bredde 52 cm
Dybde 30 cm
Indvendigt cockpit 76×37 cm – keyhole cockpit
60×40 cm – ocean cockpit
Volumen 313 L
Vægt Diolen Fiberglass Core 24 kg
Vægt Hybrid Carbon Kevlar 23 kg
Vægt Carbon 22 kg
Vægt Carbon Kevlar 21 kg
Hastighed 8
Primær stabilitet 5
Sekundær stabilitet 8
Stabilitet i bølger 7
Retningsstabilitet 5
Manøvredygtighed 10
Bagagevolumen 6
Roerens vægt 60-90kg
Kapacitet 135 kg
Opbevaring foran Rund luge 25 cm
Opbevaring bagpå Oval luge 32,5 cm; Rund luge 15 cm
Funktioner Ergonomisk sæde | | Justerbare lårbøjler | Elpedaler PRO XI9 | KS-udtrækkeligt skeg-system pro
Farver Sort, Hvid

Yderligere information

Farve

Sort, Hvid

Materiale

Diolen/Glasfiber/Core, Hybrid Carbon/Kevlar, Carbon/Kevlar

Cockpit

Keyhole, Ocean